I grønne omgivelser ved Lergravsparken Metro på Amager opføres et nyt plejehjem med 80 rummelige boliger samt service og fællesområder, til både singler og par. I alt 7.172 m2 + 1.251 m2 kælder. Plejehjemmet indrettes i hjemlig stemning og med moderne hjælpemidler. De rummelige boliger indeholder både soveværelse og stue samt toilet og bad.

Centralt placeret i det nye plejehjems byggeri indrettes en stor café, som bliver offentligt tilgængelig for beboere og andre ældre i området. I caféen kan man få et varmt måltid mad, samt et socialt fællesskab. I tilknytning til caféen opføres et stort produktionskøkken, som leverer mad til hele huset. I stueetagen etableres endvidere fællesfaciliteter som fx træningslokale, træningskøkken og frisør. På de øvrige etager, vil der være dagligstuer, spisestuer, tv-stuer, som er fællesområder for den enkelte afdeling.

Det nye Sundparken Plejehjem kommer til at møde den eksisterende parkbebyggelse i en solrig plads og med parklignende udearealer, hvor borgere og lokalmiljø kan mødes på tværs.

Bygningen opføres i røde mursten og med hvide vinduer i samme stil som det eksisterende byggeri i Sundparken, så bebyggelsen opleves som en arkitektonisk helhed.

 

https://www.licitationen.dk/article/view/889791/far_offentligt_tilgaengelig_cafe_holbaekentreprenor_vinder_plejecenter